Hot Chip – In Our Heads: nieuw album te koop vanaf 11 juni, groep komt naar Pukkelpop

door Filip Van Der Elst

Hot Chip, nog steeds synoniem voor moordend aanstekelijke indiedance, keert terug met een nieuw album. ‘In Our Heads’ wordt de vijfde plaat van dit Londense vijftal en zal op 11 juni overal te koop zijn. Er werd ook meteen een tracklist vrijgegeven:

1. ‘Motion Sickness’
2. ‘How Do You Do’
3. ‘Don’t Deny Your Heart’
4. ‘Look At Where We Are’
5. ‘These Chains’
6. ‘Night And Day’
7. ‘Flutes’
8. ‘Now There Is Nothing’
9. ‘Ends Of The Earth’
10. ‘Let Me Be Him’
11. ‘Always Been Your Love’

Wie niet kan wachten tot juni, kan nu alvast al naar ‘Flutes’ luisteren, waarvan een videoclip is vrijgegeven op YouTube.

‘In Our Heads’ wordt de opvolger van het in 2010 verschenen ‘One Life Stand’, waarvan vooral de geweldige titelsong ons is bijgebleven. In 2004 verscheen hun debuut ‘Coming On Strong’, en sindsdien is de groep steeds toonaangevend gebleven in de wereld van de elektronische pop. Ze genieten bovendien het volste vertrouwen van LCD Soundsystem, een van de referentiepunten wanneer we het hebben over samensmelten van elektronica en gitaren. En nu James Murphy de handdoek geworpen heeft, lijkt de weg voor Hot Chip vrij om de toongever te worden. Benieuwd of ze die verwachtingen met ‘In Our Heads’ kunnen inlossen.

Hot Chip live zien kan in 2012 op Pukkelpop (Hasselt, 16-18.08, info & tickets). We vermoeden dat de groep binnenkort nog enkele live dates zal aankondigen.

Hot Chip website

Album verdeeld door V2