Love Like Birds verzorgt voorprogramma van Dark Dark Dark in Londen op 04.04

door Bart Somers

Love Like Birds zal op 4 april in de stijlvolle Bush Hall in Londen het voorprogramma verzorgen van Dark Dark Dark. Onder meer Lilly Allen, Amy Winehouse en Anna Calvi stonden er eerder ook al op het podium. Niet mis voor een jongedame uit Gent.

Love Like Birds is het geesteskind van Elke De Mey, een 24-jarige uit het Gentse die gezegend is met een warme, dromerige stem. Het geeft haar slaapkamerfolk vanzelf al een aantrekkelijk intimistisch karakter. Reeds enkele tijd speelt ze als Love Like Birds voor ieder die een luisterend oor heeft en met een snel groeiend aantal liefhebbers werd het tijd voor een eerste worp: een titelloze debuut-EP in eigen beheer opgenomen en uitgebracht in een (voorlopig) gelimiteerde oplage van vijfhonderd handgenummerde exemplaren.

Op haar EP kleedt Elke haar donker eerlijke, heerlijke naïeve liedjes af en toe aan met subtiele arrangementen, verzorgd door het producerduo Jinte Deprez (Balthazar) en Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King of Nowhere). Het zorgt ervoor dat de liedjes helemaal beginnen te ademen en te leven. Het hele verhaal wordt je in het oor gefluisterd met zicht op een karakteristiek decor, vaak heb je zelfs de indruk dat ze wil vermijden dat de buren stiekem meeluisteren naar haar persoonlijke ontboezemingen.

Lees hier onze review van de EP van Love Like Birds

Love Like Birds Bandcamp

Dark Dark Dark website