Nieuwe plaat van Radiohead heet ‘A moon shaped pool’ en is uit

door Thomas Konings

Radiohead loste deze week al twee nieuwe singles, ‘Burn the witch’ en ‘Daydreaming’, en beloofde vanavond met een nieuwe plaat naar buiten te komen. Nu is dat album ook echt uitgebracht, de titel ervan is ‘A moon shaped pool’ en een mogelijke tracklist kan je hieronder checken.┬áDie tracklist stond op Google Play en de volgorde ervan is opvallend alfabetisch, wat doet vermoeden dat de songs misschien nog niet in de juiste volgorde stonden.

Het album staat (voorlopig nog) niet op Spotify, wie het wil streamen zal zich precies voorlopig moeten wenden tot Google Play. De plaat verschijnt normaal gezien om 20.00 u., op BBC Radio 6 kan je zeker en vast de volledige langspeler horen. De fysieke release van het album staat gepland op 17 juni.

Lees hier onze singlereview van Radioheads single ‘Burn the witch’ en lees hier waarom ‘Daydreaming’ een Plonsje van de week is.

Update: het album is weer verwijderd van Google Play. Om 20.00 u. zou het normaal gezien moeten verschijnen. Stay tuuuuned.

Update 2: Ondertussen lijkt de plaat ook verschenen op iTunes en Apple Music. De tracklist is de onderstaande, die eerder ook op Google Play verscheen. Koop het album hier. Intussen is de plaat ook beschikbaar via de website van Radiohead, je kan ook een special edition kopen dat in september verschijnt. De plaat lijkt overigens enkel te streamen via Apple Music.

tracklist:
01. Burn The Witch
02. Daydreaming
03. Decks Dark
04. Desert Island Disk
05. Ful Stop
06. Glass Eyes
07. Identikit
08. The Numbers
09. Present Tense
10. Tinker Tailor Soldier Sailor Rich Man Poor Man Beggar Man Thief
11. True Love Waits