ONE Festival 2013 – Line up met o.a. Compact Disk Dummies, Soldier’s Heart, Polaroid Fiction en Mujeres

door Jacky Ypzsilon

Op zaterdag 21 september is iedereen van harte welkom op de tweede editie van het ONE Festival in Haacht. Deze gemeente ken je ongetwijfeld van het bier Primus of vooral van het dorp naast de weide van dat andere festival dat ooit als klein initiatief begon: Rock Werchter.

De bands die dit jaar willen schitteren op ONE Festival passen allen onder de noemers indie en rock. De organisatoren kiezen bewust voor één soort muziek om een mengelmoes aan stijlen en genres te vermijden. Onder meer Compact Disk Dummies, Soldier’s Heart, Polaroid Fiction en Mujeres (Spanje) zullen te zien zijn op ONE Festival 2013. Naast deze acts krijgen ook minder bekende, doch getalenteerde bands als Too Tangled, Sue Me Charlie, Vincent and Jules, Mosquito en Barefoot and The Shoes hun kans in de line-up van 2013. De afterparty wordt verzorgd door Date With The Night, het Gentse feestcollectief dat steevast garant staat voor een onvergetelijk rock-‘n-rollfeest.

ONE Festival kijkt verder dan de muziek alleen. Er zullen verschillende randactiviteiten voorzien worden zoals een Engelse dubbeldekker feestbus, een relaxing loungezone, de natuur of een alternatieve paardenrace. Een gratis vieruurtje krijgt elke festivalbezoeker aangeboden door (en voor) Oxfam Wereldwinkels. Ook de kringloopwinkel Spit zal weer aanwezig zijn. Een verkleedpartij is niet verboden op ONE 2013. Overnachten kan op de gratis camping die voorzien wordt op de weide naast het festivalterrein. Kamperen kan van vrijdag 20 september tot zondag 22 september.

Dit alles voor slechts 10 euro? Inderdaad. ONE Festival 2013 wil zich onderscheiden van de (te) dure Festivals, waar winst lijkt te primeren op amusement en muziek. Door een lage inkomprijs wil de organisatie zoveel mogelijk mensen naar Haacht krijgen, met eenzelfde en vredevolle gedachte: genieten van goede muziek en feesten.

Tickets, meer info en verdere updates vind je via de ONE Festival-website.