Pixies – Indie Cindy: eerste studioalbum in meer dan 20 jaar te koop op Record Store Day

door Bart Somers

Fans droomden er al jaren van, en op 28 april leveren de Pixies ‘m af: ‘Indie Cindy’, Pixies’ eerste studioalbum sinds in 1991 ‘Trompe le Monde’ uitkwam, verschijnt via Pixiesmusic, verdeeld door PIAS. Pre-orders voor alle versies kunnen vanaf vandaag geplaatst worden op iTunes.

“We begonnen ongeveer vier jaar geleden serieus te praten over het opnemen van nieuwe muziek,” zegt Pixies-drummer David Lovering. “Het leek iets wat we gewoon moesten doen, we konden niet doorgaan met toeren zonder ook maar iets nieuws. Dus we begonnen met schrijven en opnemen, en we zijn allemaal erg blij met hoe het uitgepakt heeft.”

De twaalf nummers op ‘Indie Cindy’ zijn geproduceerd door Gil Norton, in het verleden al de producer van ‘Doolittle’, ‘Bossanova’ en ‘Trompe le Monde’, en zijn opgenomen in oktober 2012 in de Rockfield Studios in Wales. De verschillende versies van het album bevatten een verzameling van nieuw artwork door de legendarische grafisch vormgever Vaughan Oliver, die ook het artwork deed voor alle vorige Pixies-releases. De plaat bestaat uit ‘Bagboy’, het eerste nummer van de band in meer dan 10 jaar, de acht liedjes van ‘EP-1’ en ‘EP-2’ én de drie nieuwe songs van het net uitgebrachte ‘EP-3’. Op ‘Indie Cindy’ kunnen de fans voor het eerst alle nieuwe Pixies-muziek in één collectie krijgen.

Op 19 april, een week voor de officiële release, komen de Pixies met een speciale limited edition versie van ‘Indie Cindy’ voor Record Store Day: een dubbele, deluxe gatefold, 180 grams vinyl. Deze zal alleen verkrijgbaar zijn bij independent platenzaken die deelnemen aan RSD.

Tracklist
1. What Goes Boom
2. Greens and Blues
3. Indie Cindy
4. Bagboy
5. Magdalena 318
6. Silver Snail
7. Blue Eyed Hexe
8. Ring the Bell
9. Another Toe in the Ocean
10. Andro Queen
11. Snakes
12. Jaime Bravo

Tracklist ‘Live In The USA’ (Bonusalbum alleen via iTunes)
1. Bone Machine
2. Hey
3. Ana
4. Magdalena 318
5. Snakes
6. Indie Cindy
7. I’ve Been Tired
8. Head On
9. The Sad Punk
10. Distance Equals Rate Times Time
11. Something Against You
12. Isla de Encanta
13. Planet of Sound

Pixies live zien kan binnenkort in Hilvarenbeek (Best Kept Secret Festival, 20-22.06, info & tickets) en Werchter (Rock Werchter, 03-06.07, info & tickets).

Pixies website

Verdeeld door PIAS