Première: Bronce vertaalt de intrigerende indiepop van ‘Someway’ naar een eerste videoclip

door Gilles Dierickx

Uit de bronsgroene bossen van Maasmechelen weerklinkt al sinds enkele jaren een mysterieus mengsel van intrigerende indie en glitchy poprock. Daarvoor grotendeels verantwoordelijk is Bronce, een vijftal in z’n bescheiden carrière reeds selecties voor De Nieuwe Lichting en Sound Track mocht afvinken, impressionante podia als Genk On Stage en Bruis Maastricht van bovenaf zag en vorig jaar ook een eerste plaatje dropte. Nu komt daar in de vorm van een eerste clip ook een visueel luik bij – tevens het einde van een hoofdstuk, want Bronce komt begin volgend jaar met een nieuwe single en een ep.

Met ‘Someway’ kiest de band nu nog voor een eerder bedachtzame track, waarbij ijle gitaarlijntjes eerst over de doorleefde vocalen van frontman Kris Crijns kabbelen, als voorbode voor de volle en gelaagde refreinen die het lied rijk is. Met die catchy knipoog naar een ietwat psychedelisch Jungle en robuuste songstructuren à la Foals, voel je zo dat Bronce nog lang niet aan het einde van z’n parcours staat.

(C) Foto Giulia Sebastiani. De clip werd gerealiseerd door Bert Warson van Fabelfilm. In de hoofdrol spelen Amber Oris en Stijn Van Eeckhoutte. Scenario en regie werden door Kris Crijns en Rein Vranken uitgevoerd, zanger en drummer van Bronce.