Première: Beech zwaait de zomer uit met de slackerrock van single ‘Summer’s gone’

door Gilles Dierickx

Beech, het geesteskind van Aalstenaar Kristof Souvagie, is zo’n band die als vanzelf rondwaart in alles wat ruikt naar DIY, rammelrock en cassettes. Geen wonder dus dat debuut-ep ‘Teabag’ twee jaar terug via het al even welriekende Gazer Tapes uitkwam, en eveneens niet verbazend dat Kristof voor de volgende release van z’n project besliste alles volledig zelf in te spelen – tot Fender Rhodes toe. ‘Summer’s gone’ gaat de release van een eerste full album vooraf, en al springt en scheurt het lied lekker weg, het verbergt in z’n grungy slackersound toch een klein donker kantje.

“De lyrics voor het nummer zijn geschreven in een redelijke donkere periode: een tweetal jaar geleden is er bij mij een auto-immuunziekte vastgesteld met een nogal onuitspreekbare naam”, vertelt Kristof. “Ondertussen is deze wel volledig onder controle, maar toen moest er toch het een en ander van me afgeschreven worden.”

Gevoel voor vrolijkheid en relativering brengt de track echter óók snel aan: “Het is niet allemaal kommer en kwel, de single heeft naar goede gewoonte iets lichtzinnigs, net als de video. De zomer is gedaan, maar zo erg is dat eigenlijk allemaal niet. Het is warm genoeg geweest, laat die herfst maar komen!” Als BEECH daarbij de soundtrack voorziet, valt er inderdaad geregeld een verklankte zonnestraal tussen je gordijnen door.

De opnames en mixing gebeurden door Bert Noël (Dashiki Johnson), het artwork en de video zijn van de hand van Sofia Lorie. Binnenkort verschijnt debuutplaat ‘Artifact’, maar eerst staat er nog een reeksje singles gepland.

Meer Belgische muziek ontdekken? Check onze Verse Vangst-playlist met uitsluitend Belgische releases!