Sea Peoples – The Beach: de Belgische sensatie van 2014?

door Bart Somers

Elke dag krijgt de Indiestyle-mailbox meer dan honderd mails te verwerken van binnenlandse en buitenlandse artiesten die vragen of we asjeblief 5 minuutjes hebben om hun creaties te beluisteren. Vaak vliegt de muziek na minder dan de helft daarvan alweer af omdat we weten: “dit is het toch niet helemaal”.

Heel af en toe zakt onze onderlip van verbazing tot onder onze kin. Enkele dagen geleden was het nog eens zover, toen we ‘The Beach’ van Sea Peoples opzetten. Deze uiterst opwekkende mix van Vampire Weekend en Crystal Fighters ging erin als de mojito van een ontembare tienerjongen die op een strand in Zuid-Europa staart naar de voor de surfers paraderende bikini girls. 2013 duurt waarschijnlijk niet lang genoeg meer om een doorbraak te forceren, al kan het in 2014 snel gaan voor deze jonge groep, zeker met enkele interessante rock- en popwedstrijden in het verschiet.

Weet je wat het mooiste is? Je hoeft ons niet eens te geloven. Je kunt het zelf checken en ‘The Beach’ tijdelijk helemaal gratis downloaden via deze link. Wie doorklikt naar het Soundcloud-profiel van de band vindt daar nog 2 gratis songs. Waar wacht je nog op?