STUK verlegt muzikale grenzen met tweede editie Artefact Sound Festival

door Quinten Jacobs

Het Leuvense STUK pakt de komende weken uit met vier concertavonden die draaien rond grensverleggende, progressieve muziek met haar Artefact Sound Festival. Daarbij verliest het de bloeiende Belgische electronicascene niet uit het oog, want op de openingsavond op 21 februari staat de Belgisch-Congolese producer Nkisi geprogrammeerd. Ze stelt haar jongste plaat ‘7 Directions’ voor, die wij vier sterren toewierpen . Diezelfde avond speelt ook de Berlijnse vocalist, choreograaf en gender activist Colin Self die zijn sci-fi operette ‘Siblings’ komt voorstellen, samen met strijkers van het gerenommeerde Echo Collective. Opener van de avond is Partners, het progressieve project van Shht-telg James De Graef en Femke Fredix. De avond is helemaal gratis.

Op 1 maart staan Ellen Arkbro, Ratkje & Barruk en Gamelan Voices in het STUK, een dag later komt onder andere Charlotte Adigéry naar het Leuvense cultuurhuis. Ook Moses Boyd en Ben Vince komen die avond langs, net als DJ Marcelle.

Artefact Sound Festival wordt afgesloten met een zondagse luisternamiddag op 3 maart waarin audio, radio en geluidskunst elkaar raken. Meer informatie daarover en over de andere Artefact-concerten, vind je op de website van het STUK.