The xx keert terug met ‘On hold’ uit nieuw album ‘I see you’ en belooft optreden in België

door Thomas Konings

Door mysterieuze Spotify-teasers, een hevig draaiende geruchtenmolen en een bevestigde verschijning in Annie Mac’s BBC Radio 1-show wisten we intussen wel dat The xx iets aan te kondigen hadden. Vanochtend kwamen we te weten wat precies: een nieuw album ‘I see you’. De plaat zou op 13 januari 2017 moeten verschijnen. Een eerste single verscheen vandaag op het wereldwijde web, stream ‘On hold’ hieronder via Spotify.

De nieuwe langspeler luidt volgens label Young Turks een nieuw tijdperk in voor de band, met een geluid dat meer naar buiten kijkt, open is en grootser klinkt. Het eerste nummer doet alvast vermoeden dat Jamie meer invloed heeft gekregen bij het schrijven van de muziek. Op z’n sociale media zegt het drietal nog: “We beseffen dat het onzekere tijden zijn en we hopen dan ook dat de vreugde en de liefde die we gevonden hebben tijdens het maken van dit album z’n weg in deze wereld vindt.”

In de maanden na de release van ‘I see you’ gaat The xx op tour. Voorlopig werd nog geen optreden in ons land bevestigd, frontman Oliver Sim verklapte in een interview met Studio Brussel wel dat er een show in België nog aangekondigd moet worden. Stay tuned voor meer info daarover.