vi.be media: Indiestyle.be over Scrappy Tapes

door Bram Pollers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Scrappy Tapes voor.

Rauwe, vuige bluesrock in de vorm van een duo? Dan denken wij: The White Stripes, The Black Keys en, dichter bij huis, Black Box Revelation. En laten die laatste twee nu ook de eerste referentie zijn waar wij aan denken bij het horen van het in Kortrijk gevestigde Scrappy Tapes. ‘No Direction’ is rechttoe rechtaan, een bluesy rock-’n-rollnummer waarin de stem van Jochen Degryse zelfs neigt naar die van Jan Paternoster.

Maar er is meer dan dat. Want ‘What I Really Needed’ heeft minder met blues te maken. Dit is veeleer een stevige rocker waar ze in de jaren 60 wel eens los op gegaan waren. En met ‘Your Fury’ bewijst de band ook te kunnen imponeren als er wat gas terug genomen wordt. Op dat moment verschijnt er nog zo’n duo in ons hoofd, namelijk Two Gallants. Ook die twee slagen erin om een relatief rustig nummer nog een scherp kantje mee te geven.

Scrappy Tapes heeft een album klaar staan voor volgend jaar. Je wilt onze mening horen? Deze jongens worden heel erg goed, dus koop die plaat maar.

Scrappy Tapes op vi.be