vi.be MEDIA: Indiestyle over The Strzebonsky Noizescene

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je The Strzebonsky Noizescene voor.

Dit duo uit Lummen opteert niet alleen voor een onuitspreekbare groepsnaam, ook verkiezen Stijn Preuveneers en Bert Jacobs zonder omzien de weg van de decibels, al is een melodieuze inslag nooit ver uit de buurt. Na zo’n drie jaar de undergroundscene te hebben afgedweild, bestaat hun muziek tot op heden nog steeds uit een basgitaar, drums en wat zang.

Behalve het lawaaierige effect hebben hun songs ook de vuilheidsfactor gemeen. Geen enkel lied klinkt proper, geen enkele noot afgewerkt. En jawel, alles lijkt samengeraapt te zijn uit vondsten doorheen een alternatieve rommelmarkt. Toch hangt het geheel als de beste Maizena samen. Meer zelfs, hoe meer je naar deze nummers luistert, hoe meer hun pokkeherrie door je hersenen dringt.

Iedere muziekliefhebber zal hier wel zijn eigen noise band als referentie op kleven. Bij Indiestyle houden we het op The Ex gezien door de bril van een liedjesschrijver die niet vies is van een flinke dosis Brian Wilson.

The Strzebonsky Noizescene op vi.be

Poppunt