Header image

Plonsjes: deze 6 nummers hebben wij op repeat staan

door Ewout Pollaris

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Tobias, Daan, Jonas en Ewout je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Sevdaliza – The great hope design

De Nederlands-Iraanse Sevdaliza lijkt de sterke lijn vanop Shabrang door te trekken in haar nieuwe single ‘The great hope design’. De tekst is donker, en de beats doordringend (Jonas VDA)

murmurmur – Alive

Zon! Australië! Gitaren! Psychedelica! Leven! (Jonas VDA)

Von Bikräv – Discothèque

Live – Coronavirus. ‘Dit vraagt een inspanning van ons allemaal’: Overlegcomité 26 november voert nieuwe maatregelen in voor horeca en nachtleven (Daan)

Joost – Papa en mama

De hofnar van de nederhop zet zijn belletjesmuts af en brengt een oprechte ode aan zijn overleden ouders. Al mag je niet verwachten dat hij dat niet in de vorm van woordspelletjes en animereferenties doet. (Tobias)

Jonny Greenwood – Licorice Pizza

Radiohead lid Jonny Greenwood toont nogmaals zijn muzikaal talent in ‘Licorice pizza’, de titeltrack voor de nieuwe film van Paul Thomas Anderson (Ewout).

Dreamcrusher & Backxwash – Thumbs down (not I)

Je denkt wellicht dat een samenwerking powernoiseartiest Dreamcrusher en metalrapper Backxwash alleen maar in loodzware, allesverwoestende muziek kan resulteren. Nou, je hebt gelijk. (Tobias)