Record Store Day 2014 in CD & Vinyl Shop Pick-Up op 19 april – The Sore Losers, Mad About Mountains en ander moois

door Bram Pollers

We zijn minder dan een week verwijderd van Record Store Day, het jaarlijkse feest voor de onafhankelijke platenzaak en de fervente vinylliefhebber. Met speciale releases van Pixies, Bruce Springsteen, Tame Impala, Evil Superstars en vele anderen wordt het ook dit jaar weer een heuglijke editie.

Bij zo veel welklinkende pareltjes hoort natuurlijk ook een streepje livemuziek. In talloze landen kan je genieten van gezellige optredens van je favoriete nationale en internationale artiesten, ook in België valt er in verschillende steden heel wat moois te beleven.  In Gent werkt Music Mania samen met de Vooruit, en ook in onder andere Mechelen, Oostende en Antwerpen zijn reeds (akoestische) sets bevestigd.  In Limburg blijken de overblijfselen van de mijnen zich niet te beperken tot de terrils, want er zit daar blijkbaar “gold in them hills”.

Dat weet ook CD & Vinyl Shop Pick-Up, waar ze kiezen voor een grotendeels lokale line-up. Naast Rusty Roots en Astronaute komen ook kleppers als Mad About Mountains en The Sore Losers het bronsgroen eikenhout vertegenwoordigen in Heusden-Zolder, singer-songwriter Pete komt uit het Leuvense. Wie er zeker bij wil zijn, komt beter op tijd.

Het volledige uurschema vind je op de website van Record Store Day België. Je kan Record Store Day tevens live volgen dankzij studenten journalistiek van de UGent via recordstoredayproject.wordpress.com.