Discovery: Dolores

door Rana Cools

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Dolores.

Toen we op de Indiestyle-kantoren vi.be weer maar eens aan het doorspitten waren, botsten we op de Antwerpse band Dolores. Dolores is een collectief bestaande uit 6 jonge twintigers, waaronder groepsleden van Tourist Lemc, Kobiye, Archont en The Hipster Jugend. Ze zetten nog maar één nummer online, maar we vonden ‘Extinction’ toch meer dan de moeite waard om in deze rubriek te vermelden.

De Antwerpse zes (ha!) omschrijven hun muziek als indiepop, electronica en dream experimental pop. Wij willen daar, op basis van ‘Extinction’, toch nog het label alt-pop aan toevoegen. Meer weten we niet en vertellen ze ook niet op hun pagina, waar mysterieus “If I have to tell you who I am, I can’t…” staat te lezen. Het enige dat we weten is dat ‘DOLORES wants to feel’, en het enige dat we hopen is op snel meer nummers.