Indiestyle presents: smash your guitar contest – oude gitaren gezocht

door Jacky Ypzsilon

Air guitar-wedstrijden zijn zo 2010. Wie echt rock-‘n-roll wil zijn, slaat op tijd en stond eens een instrument aan diggelen. Wijlen Kurt Cobain kon het als de besten, of toch niet? Zijn er Belgen die het beter kunnen?

Dit najaar organiseert Indiestyle een Smash your guitar-wedstrijd, voor zover we weten is dit een wereldprimeur. Oefen thuis alvast met een kartonnen exemplaar, film het, plaats het op YouTube, en plak de link op onze Facebook-pagina. De tien beste vernielers selecteren we voor de grote finale, de precieze datum van dat evenement volgt snel, de gesprekken met een van de meest vooraanstaande zalen van Vlaanderen zijn aan de gang.

Omdat we van niemand verlangen dat hij of zij zijn of haar eigen instrument tot gruzelementen komt herleiden, zoeken we momenteel gitaren die al jaren onder het stof liggen te verkommeren, en die weldra eeuwige roem zullen vergaren. Mail ons via deze link als jij er een of meerdere in de aanbieding hebt. Een vergoeding kunnen we je er helaas niet voor geven, maar de gulle schenkers krijgen wel 2 VIP-kaarten met gratis toegang, inclusief eten en alle dranken met een alcoholpercentage van maximum 8%.