Première: Universe dompelt ‘Tiktak’ van Rumours onder in een intense, dromerige waas

door Gilles Dierickx

Rumours is al ja-ren een van dé favorietjes binnen de redactie. Nadat we hun allereerste ep twee en een half jaar geleden in première lieten gaan, volgde lof voor praktisch elke single van het Gentse viertal. Dat debuutplaat ‘Megamix’ de afgelopen week hoog eindigde in zowel de Belgische, electronica– én algemene album-eindejaarslijst, verbaast bijgevolg ook niemand. Van datzelfde ‘Megamix’ brengt Rumours nu een speciale versie ter wereld: vier inspirerende producers ontvingen carte blanche van de band om een nummer te remixen. Kregen die eer: B (Bert Libeert aka drummer van Goose), Brennt (aka Brent Vanneste, ook wel frontman van STAKE), Hantrax en Universe.

Die laatste bijt vandaag de spits af en zet met zijn versie van ‘Tiktak’ de duistere toon. Universe – het alias van Jan Berckmans – schreef al twee ep’s op z’n conto en opende voor Rumours op hun release in de Sint-Jacobskerk, eerder dit jaar. Z’n remix voegt héél wat ijle dromerigheid toe aan de track, dankzij laagjes vol lome synths en vertraagde beats – ergens tussen Lapalux en Four Tet in.

De remix-ep (trouwens toepasselijk ‘Megaremix’ getiteld) verschijnt begin volgend jaar. Op 18 januari viert de Gentse shop/label Consouling Sounds samen met Rumours ook ‘Megamix, the Closure Party’ in z’n shop in Gent. Prik dat alvast hier in je FB-agenda.