Hot Panda – Go Outside: spontaan artsy

door Tiffany Devos

Naast Canadese toppers als Arcade Fire en natuurlijk Justin Bieber, zou je bijna de kleine visjes uit the Great White North gaan vergeten. ‘Go Outside’ is al de derde worp voor Hot Panda. Dit boy-girl boy-girl kwartet staat garant voor een eclectische sound, en op de nieuwe plaat is dat niet anders.

Op hun muziek valt moeilijk een naam te plakken. Laten we het spontane artsy poprock noemen. Hoewel ze openen met het eerder punky ‘One in the Head, One in the Chest’, slordig maar veelbelovend. Daarna switchen de Canadezen gemakkelijk tussen leuke dansbare nummers zoals het springerige ‘See You All Around’ en eerder melodische en rustige liedjes zoals ‘Winter Song’ en het door een akoestisch gitaartje begeleide ‘Littered Coins’.

Hoe de songs ook onderling verschillen, de poprocklijn met een hoek af trekt zich toch door. Bovendien schuwt de band tekstueel geen variatie. In ‘Future Markets’ bekritiseert Chris Connelly bijvoorbeeld onrustig de financiële crisis, terwijl andere nummers het oudste en meest gebruikte thema in de muziek, de liefde, bezingen.

Om boven de massa uit te komen, mist de band een essentieel kenmerk. Maar als je nog niet afgeschrikt bent en je aangetrokken voelt door de mooie albumhoes (wat artsy, natuurlijk), ontdek je misschien wat Hot Panda-songs die je gemakkelijk naar de repeat-knop doen grijpen. Onze tips: ‘Maybe Now?’ en niet te vergeten de ferme opener.

Hot Panda website

Album verdeeld door Sonic Rendezvous