The Cribs, Freaky Age en Twisted Melon dj-set op Britpop Night in Het Depot op 24.11

door Bart Somers

Indierock galore! Een Britse indierockband komt nooit alleen. Zo ook The Cribs niet. Daarom trakteert Het Depot je op zaterdag 24.11 op wat ze zelf een grootse Britpop night noemen (info & tickets).

Freaky Age mag de spits afbijten. De groep belandde in 2006 in de finale van Humo’s Rockrally belandde, ook al was de gemiddelde leeftijd van de leden toen 14 jaar. Ondertussen hebben ze al enkele hits behaald, zoals ‘Where Do We Go Now’, de eerste single uit hun debuutalbum ‘Every Morning Breaks Out’. Tijdens Pukkelpop 2012 stelden ze hun derde plaat voor, ‘(From the Heart) of Glitter Lake’.

Met het concert van de Britse indierockband The Cribs moet het feest losbarsten. Het Depot zal voor één keer in Engeland en niet in Leuven staan. Zeg ‘Men’s Needs’, rek de e van beide woorden en je zal onmiddellijk weten vanwaar je The Cribs kent. De drie Britse broers gaven hun eerste concert op oudejaarsavond 1989 voor hun familie. ‘We are the Champions’, een van de nummers die ze toen brachten, bleek geen loze woorden te bevatten. Volgens Q Magazine zijn ze ondertussen uitgegroeid tot “the biggest cult band in the UK”.

Om af te sluiten zorgen de Twisted Melon DJ’s voor alle indierock hits waarop je kan rocken alsof je leven er vanaf hangt. Er is dus geen enkele reden om je ouders/lief/flatmates te vertellen dat je voor middernacht thuis zal zijn. Tickets en verdere info vind je via www.hetdepot.be.

The Cribs website

Freaky Age Facebook

Twisted Melon Facebook