Beste albums van de maand: september

door Thomas Konings

We weten dat jullie allemaal dagelijks Indiestyle bezoeken, maar af en toe ontsnapt er waarschijnlijk wel eens een laaiend enthousiaste review aan jullie ogen. Daarom presenteren we vanaf nu een overzicht met de beste albums van de maand. September bleek alvast een goeie periode om met het initiatief te beginnen omdat er namelijk een heleboel ijzersterke albums verschenen.

 

 

Ital – Endgame

“Endgame’ is een plaat die pas na enkele luistersessies te begrijpen is. Het duurt even voor de nummers blijven plakken, maar eenmaal ze dat doen, krijg je ze niet meer uit je lijf en besef je wat voor een topprestatie het is.”

volledige review van Daan Leber

Tricky – Adrian Thaws

“Na al die jaren blijft Tricky een ontdekkingsreiziger pur sang die blijft hakken door het muzikale oerwoud. Op ‘Adrian Thaws’ leidt de rapper ons weg van het vertrouwde terrein en voert ons naar onontgonnen stukken urban jungle. Terwijl de muzikant de expeditie op poten zet, vindt hij mooi volk om hem te begeleiden. Deze keer mikt de avonturier niet op grote ronkende namen maar wel op artiesten die durven om een onbewandeld pad in te slaan.”

volledige review van Gert Thijs

Death From Above 1979 – The physical world

“‘The physical world’, zoals Sebastien Grainger en Jesse F. Keeler hun nieuwste boreling doopten, laat ons al na één luisterbeurt jolig watertanden. DFA 1979 heeft namelijk een manier gevonden om hun nieuwste boreling te laten klinken als het vervolg op ‘You’re a woman, I’m a machine’ met toevoeging van de nodige hedendaagse toetsen.”

volledige review van Bram Pollers

alt-J – This is all yours

“De mysterieuze melancholie in ‘Warm foothils’ en het sprookjesachtige ‘Choice kingdom’ hebben op het eerste zicht niets met elkaar te maken, maar net als de nieuwe elektronische invloeden die alt-J heeft opgedaan sinds hun laatste plaat stoort dit niet: de stem van Joe Newman functioneert als lijm, en die is kleveriger dan ooit.”

volledige review van Rana Cools

Mon-o-Phone – Escapism

“Ons promo-exemplaar zat zelfs in een mooi handgemaakt hoesje, inclusief een lintje om door te knippen, wat het plezier om de cd op te zetten meteen verdubbelde. Die attitude zorgt ervoor dat het album een kracht en authenticiteit uitstraalt die je keer op keer laat wegdromen.”

volledige review van Gert Thijs

Perfume Genius – Too bright

“Het gekneusde hoopje ellende vanop ‘Learning’ is nu een trotse, in goud gehulde kerel. De afkeurende blikken, wijzende vingers en zelfs irrationele angsten van anderen omwille van zijn homoseksuele geaardheid weet hij nu om te zetten in een gevoel van macht: “No family is safe when I sashay”, klinkt het ironisch maar vol vertrouwen op ‘Queen’.”

volledige review van Alexander Spriet

Onze 40 andere septemberreviews vind je hier.