My Name Is Music – Super Acceleration: een welgemeende fuck you

door Ziggy Adriaensens

Oostenrijk is een land dat wij eerder associeerden met alpenhoornblazers dan met strakke gitaarlijnen en aanstekelijke indierock. Toch bewijst de lokale muziekscene de laatste maanden ons het tegendeel. Zowel Sex Jams en Mile Me Deaf als Francis International Airport verrasten ons allen met bijzonder fijne platen. Nu mag ook My Name Is Music aan dit rijtje worden gevoegd.

My Name Is Music Super Acceleration

Op hun derde langspeler leggen Phoebe Hall en Niki Altmann ons in de watten met songs die nergens bijster origineel maar daarom niet minder leuk zijn. ‘Super Acceleration’ opent met ‘Life Is Wonderful’, fijne electrorock met een Gossip-gevoel dankzij de prominente baslijn. Wanneer ze dit op ‘Computer Game’ proberen te herhalen, deze keer met minder succes, verwachtten wij ons aan een middelmatig electrovehikel.

Net op dat moment dient het tweetal ons een uppercut van formaat toe. Dik aangezette gitaren en de rasperige stem van Hall produceren enorm vuile rock-’n-roll die rechtstreeks uit het repertoire van The Kills zou kunnen komen. Dit culmineert in ‘Suicide Attack In Slow Motion’, zowel tekstueel als muzikaal smeriger dan de gemiddelde dixie op uw lievelingsfestival. “Money, sex and fun is all you need”, we hoorden zelden zulk een geloofwaardig motto.

Op het middelmatige ‘This Is Your Life’ na blijft My Name Is Music grossieren in rioolrock die nergens een nieuwe muziekrevolutie zal ontketenen maar tegelijk iedereen die dat beweert op een welgemeende fuck you  trakteert. Wie zijn wij om hen daar niet in te steunen?

My Name Is Music heeft voorlopig geen livedatums in de Benelux vastgelegd

Website My Name Is Music

Album verdeeld door Sonic Rendezvous