Fuzz lokt gitaargeweld naar Mechelen

door Jasper De Spiegeleer

Fuzz is een nieuwe concertorganisatie die de betere bands naar Mechelen wilt halen. Achter het project zitten Nena en Emma De Keersmaecker, twee rasechte Mechelaars. “Het muzieklandschap in onze stad is de laatste jaren sterk veranderd in positieve zin. Het hele live-circuit is enorm verbeterd door organisaties zoals In Utero, Ongehoord en Mind Your Heart. Er is nog ruimte voor extra shows en die plaats willen wij invullen. Zo kunnen Mechelaars ook bands zien die normaal alleen in Antwerpen, Brussel of Gent te bewonderen zijn.”

De zussen focussen op gitaarmuziek in de brede zin. “De optredens kunnen gaan van postpunk en -rock tot psych, indie en shoegaze. Het genre is niet zo belangrijk, zolang de bands ons en het publiek maar weten te raken. Ons doel is leuke shows organiseren tegen redelijke prijzen. Alternatieve rock kan ook wel wat meer aandacht gebruiken. Tegenwoordig gaat de aandacht vooral naar elektronische pop en hiphop, dus we vinden het belangrijk om rock te blijven programmeren.”

Op 21 april organiseert Fuzz een eerste evenement. Het Genste indirocktrio Teen Creeps (foto), de winnaar van Westtalent Sunflower en het Mechelse The Geraldines zakken af naar De Club in Mechelen (info & tickets). Geef hen ook zeker een likje op Facebook.