Release radar 12/03: Naar deze albums kan je vanaf vandaag luisteren

door Tobias Cobbaert

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de interessantste albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

A. G. Cook – Dream logic

Vorig jaar verblijdde de PC Music-labelbaas ons nog met twee debuutalbums, maar toch heeft hij ondertussen niet even gepauzeerd om naar adem te happen. Zijn nieuwste project is ‘Dream logic’, een album slash DJ-mix waarin hij heel wat nummers (die hij zelf uitbracht of waarvoor hij mee achter de knoppen zat) in een nieuw jasje steekt.

Allie Crow Buckley – Moonlit and devious

Naar eigen zeggen schreef Allie Crow Buckley een groot deel van haar nieuwe plaat op haar bureau met een brandende kaars en een goed glas wijn, een vibe die ze muzikaal prima weet te vertalen in nummers over de Etrusken en het gebrek aan ego bij artiesten uit de Griekse Oudheid.

Blake Mills & Pino Palladino – Notes with attachments

Palladino en Mills zijn twee artiesten die doorgaans niet in de spotlight staan. De eerste is een sessiebassist, de ander producer voor onder andere Perfume Genius. Op ‘Notes with attachments’ eisen de twee ondersteunende spelers hun centrale plek op het podium op met een funky mix van West-Afrikaanse en Cubaanse muziek.

Selena Gomez – Revelación ep

We kennen Selena Gomez vooral als Disneyster, maar met de ‘Revelación’ ep laat ze een nieuwe versie van zichzelf zien. Voor het eerst laat Gomez zich volledig in het Spaans horen en klinkt ze geïnspireerd door reggaeton.

The Paper Kites – Roses

De pandemie is voor velen een tijd van isolatie, maar folkrockgroep The Paper Kites doet het net omgekeerd. ‘Roses’ is een collaboratief album geworden waarop de band op elk nummer door een gastartiest bijgestaan wordt.