Header image

Veertien concerttips en een heleboel gratis tickets voor een noemenswaardige november

door Yannick Verhasselt

Zekerder dan het voortbestaan van het winteruur: november is de drukste concertmaand van het jaar. Jaar na jaar komt er schijnbaar meer muzikaal moois naar onze concertzalen, wat het ideale schuilplaatsen maakt. Daarom maakten we een kleine selectie aan concerten die er deze maand aan zitten te komen en mogen we weer concerttickets weggeven. Om kans te maken op zo’n serotonine-verhogend kaartje naar keuze hoef je enkel maar een overtuigend motivatiemailtje te sturen naar info@indiestyle.be.

01.11 Flasher (Botanique)

Flasher, dat is postpunk uit Washington DC die op de hoek van de straat shoegaze ontmoet met streepjes artrock. Het trio kreeg na een succesvol ep een platencontract aangeboden bij Domino waarna ze het DIY-zijn wat van zich weg schoven en producer Nicolas Vernhes (Animal Collective, Ought, Deerhunter) aanspraken om de plaat mee te helpen opnemen. Het resultaat van enkele maanden zwoegen werd deze zomer uitgebracht onder de noemer ‘Constant image‘. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

07.11 Damien Jurado (De Roma)
In 2016 verscheen nog het laatste oordeel van zijn Maraqopa-trilogie, toch bracht de Amerikaanse indieheld dit jaar weer nieuw werk voor de dag. De van nature americana -en folksinger-songwriter die later zelfs de elektrische gitaar even opzocht wijkt op zijn nieuwste plaat ‘The horizon just laughed‘ een beetje af van zijn koers en gaat hij terug richting die intieme jaren 90 waar onder andere Eliott Smith hoogtij vierde.

08.11 Jessica Pratt (Botanique)
Op 8 februari komt de opvolger voor ‘On your own love again‘ uit getiteld ‘Quiet signs’. Een primeur want het zal het eerste album zijn op het prestigieuze City Slang waar ze recentelijk een contract tekende. De Amerikaanse houdt er ter gelegenheid tevens een minitour die halt zal houden in de altijd sfeervolle Rotonde voor een intiem concert. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

13.11 Ivy Falls, Tristan, Ravvel (Vooruit)
Volgens Democrazy staat dinsdag 13 november in het teken van de beloftevolle frontvrouwen met de beklijvende synthpop van Ivy Falls, het schipperen tussen jazz, ambient en pop van Tristan en meeslepende indiepop van Ravvel op het programma. Ivy Falls is het muzikaal project rond Fien Deman die in het verleden al menig harten wist te veroveren bij I Will, I Swear. In 2016 releaste ze haar eerste ep ‘Mean girls‘ en nu lijkt ze klaar te zijn voor het tweede hoofdstuk in haar soloverhaal. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

14.11 Cass McCombs (De Zwerver)
Cass McCombs gooide een aantal jaren geleden nog hoge ogen met ‘Magny love’ waar vooral het singletje ‘Opposite house’ met Angel Olsen bij velen bleef nazinderen. Binnenkort zou de Amerikaan weer nieuw werk gereed hebben waar hij ongetwijfeld weer een mengelmoes zal brengen van tijdloos gitaar gepingel à la Kurt Vile of Kevin Morby. Volgens De Zwerver zelf zou de openingstrack van de laatste plaat, ‘Bum bum bum’ één van de meest gedraaide nummers zijn in het café. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

14.11 Jaguar Jaguar & Mauger (Café Entrepot)
Voor de tweede editie van INUIT presenteert de organisatie twee veelbelovende Belgische bands. Het Antwerpse Jaguar Jaguar, met leden van onder andere Soldier’s Heart, Tamino en Lohaus, komt zijn eerste ep ‘Montjoi’ voorstellen. Van die ep bracht de vijfkoppige band (zonder frontman) al een eerste single ‘So long’ uit, eentje om bij weg te dromen en stiekem zeer aanstekelijk om gewoon mee te bewegen zoals de twee dansers in de video. Daarnaast staat ook Mauger op het programma, een nieuwe band rond Jan Duthoy (Absynthe Minded). Dit optreden is gratis.

16.11 Alfa Mist (De Roma)
Alfa Mist begon als rapper maar bleef na wat geëxperimenteer vastplakken aan jazz. Hij brengt een eigenzinnige mix van bijna filmische jazz en melancholische rimes. Zijn tweede plaat ‘Antiphon’ zorgde voor de grote doorbraak. Bij ons werd hij vrijwel meteen opgepikt door onder andere Lefto die hem vorig jaar naar Gent haalde voor een eerste concert in ons land en met een aankomende ep zal Antwerpen binnenkort tevens moeten zwichten voor de Brit.

17.11 El Yunque (De Nest)
Vorige week waren ze nog te gast op het spectaculaire releasefeestje van Shht waar ze al enkele potten hebben gebroken. Nu mogen de Limburgers hun tweede plaat komen voorstellen in De Nest. Dat tweede album ‘Oh hi Mark‘, waar de titel een dikke knipoog verleend aan cultfilm ‘The room‘ was trouwens een absoluut schot in de roos. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

17.11 Wand (Cactus)
Wand is het muzikale project van Ty Segall -en Mikal Cronin-sidekick Cory Hanson en dan weet je dat je je kunt verwachten aan een te gekke mix van vettige garage-, psych-, fuzz en zelfs glamrock die doen denken aan The Flaming Lips of The Melvins. Het vijftal laat zich zowel op plaat als live moeilijk in een vakje duwen maar laten je zelf alle hoeken van de kamer zien. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

17.11 White Denim (Trix)
De Texaanse garagerockers van White Denim zijn niet op hun mondje gevallen als het aankomt op strakke albums ineen timmeren. ‘Stiff‘ uit 2016 werd hier bij ons alvast goed gesmaakt en ook hun achtste telg ‘Performance’ zoekt de band weer hun eigengemaakte retrorock met invloeden van garage-, psych- en bluesrock weer op. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

18.11 Ought (De Kreun)
Hebben de mannen van Ought echt nog een introductie nodig? De Canadezen hebben ons sinds 2014 met de release van het fenomenale ‘More than any other day‘ in hun greep al hebben ze op hun laatste album ‘Room inside the world‘ hun rebelse postpunk achtergelaten en ingewisseld voor een romantisch luik die ze zullen komen voorstellen in Kortrijk. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

18.11 And So I Watch You From Afar (Muziekodroom)
De post -en progrockers van ASIWYFA brachten vorig jaar nog het kostelijke ‘The endless shimmering‘ uit waarna het viertal op hun meest ambitieuze tour ooit gingen. De Noord-Ieren doen ook ons land aan en passeren voor een exclusieve show langs de MOD voor een intieme box-sessie.

23.11 Catbug (Trix)
Catbug is het dromerige indiefolk-kindje van Paulien Rondou. De Antwerpse singer-songwriter won vorig jaar de finale van de Zes en is komend jaar artist in residence bij Trix. Rondou doet naast zingen en schrijven ook haar video’s helemaal zelf zoals haar nieuwste single ‘Eyes to small’ die je hieronder kunt beluisteren. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

24.11 Josephine (Minardschouwburg)
Een tijdje terug won ze, toen nog onder haar volledige naam Josefien Deloof, de publieksprijs bij Humo’s Rock Rally en werd tweede op Westtalent. Daardoor werd ze op sleeptouw genomen door onder andere Milo Meskens, Ozark Henry en Nordmann. In de Minardschouwburg stelt ze nieuwe muziek voor, mét band. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.