Agnes Obel – Aventine: nieuw album op 27.09, live in België en Nederland op o.a. Best Kept Secret Festival en in OLT Rivierenhof

door Bart Somers

De Deense Agnes Obel komt op 27 september met haar nieuwe album ‘Aventine’, de opvolger van het succesvolle debuut ‘Philharmonics’ uit 2011. Die plaat sloeg in als een bom en ging in Europa 450.000 keer over de toonbank. In Denemarken was ze zelfs goed voor vijf keer platinum.

Van oorsprong komt de zangeres uit Kopenhagen, maar sinds 2006 woont Obel in Berlijn, waar ze ‘Aventine’ opnam in haar eigen Chalk Wood Studios in de maanden januari tot mei dit jaar. Net als bij ‘Philharmonics’ is het nieuwe album geschreven, gearrangeerd en geproduceerd door Agnes zelf, die ook weer alle piano en vocalen voor haar rekening nam. Anne Müller, de dame die de Deense ook live begeleidt, neemt de cello voor haar rekening en de viool is ingespeeld door Mika Posen van Timber Timbre.

Tracklist
1. Chord Left
2. Fuel To Fire
3. Dorian
4. Aventine
5. Run Cried The Crawling
6. Tokka
7. The Curse
8. Pass Them By
9. Words Are Dead
10. Fivefold
11. Smoke & Mirrors

Agnes Obel live zien kan binnenkort onder meer in Hilvarenbeek (Best Kept Secret Factival, 21-23.06, info & tickets), Dranouter (Festival Dranouter, 02-04.08, info & tickets) en Antwerpen (PIAS Nites @ OLT Rivierenhof, 31.08, info & tickets). Check de website van Agnes Obel voor meer live dates.

Verdeeld door PIAS