Dinosaur Jr. – I Bet On Sky: nieuw album in september, live op Dour en Rock Herk

door Bart Somers

Dinosaur Jr. brengt op 17 september ‘I Bet On Sky’ uit, het tiende album van de band. Distributeur PIAS verklapte ons alvast het volgende:

“J Mascis probeert ons aan het begin van de albumopener ‘Don’t Pretend You Didn’t Know’ met een keyboard op het verkeerde been te zetten maar zodra de vocalen erbij komen is het duidelijk, dit is de enige echte Dinosaur Jr. Het is dan ook nagenoeg onmogelijk om een band te noemen met een uniekere sound dan dit trio uit Amherst, Massachusetts.

In 2005 hebben de mannen van Dinosaur Jr. de draad weer opgepakt en zijn weer muziek gaan maken samen. Sinds die tijd hebben ze veel meegemaakt. Die ervaringen hebben ze meegenomen en in deze nieuwe plaat gestopt. ‘I Bet On Sky’, hun eerste album sinds het in 2009 uitgebrachte ‘Farm’, is een waardige aanvulling op het al zo indrukwekkende oeuvre. De zo herkenbare handtekening van Dinosaur Jr. is op magistrale manier verwerkt in de nieuwe nummers. De band die ooit begon met een abnormale mix van hardcore punk en pop bewijst nog altijd een van de meest diverse hedendaagse groepen te zijn”.

In september weten we of dit overdreven is of niet. Een voorsmaakje krijgen we waarschijnlijk al tijdens de optredens in Dour (Dour Festival, 12-15.07, info & tickets) en Herk (Rock Herk, 13-14.07, info & tickets).

I Bet On Sky tracklisting:
1. Don’t Pretend You Didn’t Know
2. Watch The Corners
3. Almost Fare
4. Stick A Toe In
5. Rude
6. I Know It Oh So Well
7. Pierce The Morning Rain
8. What Was That
9. Recognition
10. See It On Your Side

Dinosaur Jr. website

Album verdeeld door PIAS