Discovery: Grandbrothers – Naive riders

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Een wat atypische discovery vandaag en wel vanwege het feit dat de sound van onze ontdekking van de dag helemaal is opgebouwd rond een grand piano. Het straffe eraan is dat Grandbrothers hun song weten om te vormen alsof het een samenspel van synths, beats en keyboards lijkt. Fout, alle geluiden komen dus van één enkele piano.

Lukas Vogel, één van de twee muzikanten, heeft een ‘systeem’ ontwikkeld waarmee hij de piano vanop zijn laptop kan bespelen – de rechtse foto zou (nou ja) een beetje duidelijk moeten scheppen. Hierdoor ontdekten de broers een arsenaal aan nieuwe geluiden die ze daarna bewerkten. Veel technische uitleg alleszins, gelukkig staat Naive Riders ook gewoon garant voor een ontzettend boeiende en aangename luisterbeurt die met de technische vernuftigheid in het achterhoofd nog een extra dimensie krijgt.