Discovery: Mechatok

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Mechatok.

Niet alle muziek uit Berlijn hoeft zo duister te zijn als je die inbeeldt, dat bewijst Mechatok met zijn exotische clubmuziek. Waar veel van zijn peers dezelfde invloeden gebruiken om een brutale sound bijeen te boksen, maakt deze Duitser vrij optimistische songs. De beats worden in zijn werk nooit echt heel heftig en zachte synths halen het van harde samples.

De producer is lid van de sterk opkomende Staycore-crew en deelde¬†ook een nummer voor de prettige ‘Summer jams 2k15’-compilatie. ‘D.U.C.T.’ doet denken aan de zonnige sound van gelijkgestemde artiest Murlo, maar bevat wel de emotie van een Cashmere Cat-instrumental. Het nieuwere ‘Nite dew’ (voor een compilatie van The Astral Plane) is misschien nog wel indrukwekkender met prettig simpele synths die tegelijk extreem opgewekt en droevig klinken. Extra pluspunt: ook wanneer je tijdens het studeren in de bib met een gedempt volume moet luisteren, behoudt de song al z’n kracht.

Foto van Mechatoks Facebook