Discovery: Mura Masa – Hell

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we vanaf nu dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

De artiestennaam Mura Masa is een verwijzing naar de Japanse zwaardenmaker Muramasa Sengo. Dat schept uiteraard meteen enige verwachtingen. Tevens omschrijft de 18-jarige (!) Alex Crossan zichzelf als een “old beat slayer heart breaker”, dat op zich is al genoeg om mijn aandacht te trekken. Aangezien ik mijn maandagse Discovery aan het talent wijd, is het duidelijk dat hij die omschrijvingen meer dan waarmaakt.

De twee eerst uitgebrachte nummers ‘Lotus flower’ en ‘… Girl’ zijn beide een oase van broeierige ideeën en zijn inderdaad vlijmscherp. Ze zorgen beide voor een eclectisch hoogtepunt voor het gehoor. Alex slaagt erin om ons met twee nummers helemaal mee te voeren naar plaatsen waar we zelden komen. ‘I got u’ laat dan weer een geheel sensuele kant van onze discovery horen en het nieuwe ‘Hell’ nestelt zich ergens tussen de harde beats Hudson Mohawke en zachte touch van Cashmere Cat. Deze 18-jarige Brit zijn muziek is gelaagd, opwindend en verdomd verslavend. Geef toe, wat wilt u meer hebben op een druilige maandag?

Al zijn nummers zijn terug te vinden op zijn Soundcloud.

Facebook Mura Masa