Discovery: Obesøn – Say my name (Feat. Cheney)

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Normaal is het internet een grote hulp als je iets wil achterhalen over een artiest, bij Obesøn is dit niet het geval. De schaarse info die zijn fans kunnen vinden, houdt in dat hij Canadees is, meer bepaald van Toronto. Voor de rest kunnen we enkel terugvallen op ‘s mans muziek, die rijkt hij ons dan wel met overvloed aan. Het laatste jaar releasde hij vaak remixes van de bekendere popsterren en tussendoor volgden enkele eigen producties.

In ‘Say my name’ gebruikt Obesøn zoals vaak een ijle melodie met daarover donkere synths. Dat doet denken aan het Australische chillwavegeluid van pakweg Flume of Ta-Ku dat de laatste jaren furore maakt bij het grotere publiek. Ik geloof dat deze artiest daar ook wel eens serieus kan bij aanslaan. Het lijkt me logisch dat hij in de toekomst de stap zou zetten naar het producen voor anderen zoals landgenoot Kaytranada deed. Obesøn gebruikt nu al vaak gastvocals, waarom zou hij niet nog nauwer gaan samenwerken met die artiesten? De Canadees overtuigde mij al met ‘Say my name’, hopelijk volgt de rest snel. Nog een pluspunt: zo goed als al zijn werk is gratis te downloaden via SoundCloud.

Obesøn Facebook