Discovery: Shunkan – Our names

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Shunkan is een artieste die we al een tijdje in de gaten houden. Marina Sakimoto was één van onze tips voor het najaar. Opvallend is dat we toen al haar eigenzinnige sound en muzikale diversiteit prezen. Nu is ze terug met ‘Our names’ en dartelt ze niet meer als solo-artieste door het muzieklandschap maar gaat Shunkan door als volwaardige band met vijf leden, met Marina als onbetwiste frontvrouw uiteraard.

Met ‘Our names’ zet de Nieuw-Zeelandse haar omschrijving als multitalent nog extra verf bij. Ditmaal wordt er volop ingezet op gitaren en blijkt het vijftal de kaart van de grunge te trekken. Zoals we ondertussen al gewoon zijn, is het opnieuw een nummer van het allerhoogste niveau. Het is kort maar ontzettend krachtig en ik zit zonder twijfel met een verslaving opgezadeld, alwéér. We durven echt niet te voorspellen welke muzikale oorden deze dame nog gaat verkennen, wij blijven haar hoe dan ook blindelings volgens.

Facebook
Souncloud