Free Record Shop verkoopt recordaantal cd's tijdens Nederlandse festivals

door Bart Somers

Nog nooit verkocht Free Record Shop Nederland zoveel cd’s op de verschillende Nederlandse dancefestivals als dit jaar. Afgelopen weekend bereikte de verkoop op Mysteryland een recordhoogte van 1.600, dat is twee keer zoveel als in 2011. Een week eerder op Decibel gingen bijna 3.000 albums over de toonbank, ruim 10% meer dan in 2011 en 30% meer dan in 2010. Waar de muziekmarkt steeds verder dalende is, weet Free Record Shop met de juiste middelen een positief resultaat te behalen op evenementen.

De entertainmentspecialist is erg actief in het zoeken naar alternatieve verkoopwijzen en de aanwezigheid op festivals is er daar één van. Ben van Wieringen, Event Coördinator Free Record Shop Live Benelux: “Om cd’s te verkopen moeten we steeds creatiever zijn. Free Record Shop Live draait volledig op beleving. Wij gaan naar de consument toe op evenementen, maar organiseren ook signeersessies en showcases. Materialen zijn vervangbaar, producten zijn tastbaar, services zijn ontastbaar, belevenissen zijn gedenkwaardig”.

Free Record Shop hoopt volgende zomer in België dezelfde resultaten te behalen als in Nederland. Hopelijk beperken ze zich niet alleen tot dancefestivals.

Free Record Shop website