Première: luister hier naar ‘Jouska’, de eerste single van experimenteel electronicaduo MONOMONO

door Gilles Dierickx

Ondertussen weet de liefhebber van al wat elektronisch spannend is, dat er in België heel wat muzikale goudklompjes te rapen vallen. Kassett, Samuelspaniel, Hiele, Ssaliva, SKY H1 en ga zo maar door – experiment en genre-crossovers zijn niet zelden in het spel. Tegenwoordig mag je met MONOMONO een fijne nieuwe naam aan het al boeiende lijstje toevoegen. Dat Antwerpse duo bestaat uit Hester Bolle (Hester Min Eén, Oaktree) en Anne van de Star (Anne van de Star, Nobakov), beiden te beschouwen als heuse soundscapers en electronica-avonturiers.

Hun eerste single heet ‘Jouska’ en daarmee weten de dames op intelligente wijze de brug te slaan tussen knisperende synths tot house-achtige beats en stemsamples, tot uiteindelijk ook een techno-vibe komt binnensluipen. Kelly Lee Owens, Arca en The Acid loeren duidelijk om het hoekje, al valt toch vooral de eigenheid van de twee op. en Zowel dans- áls luisterbaar; dit kom je niet elke dag tegen.

Om Hester en Anne live bezig te zien, kan je morgenavond gratis terecht in Plek_ in Gent, waar Glimworm een avond cureert met verder nog Waker en Lucas Vdv op de planning.

Monomono op Facebook.