TW Classic 2014 – Arno, Seasick Steve en Admiral Freebee warmen op voor The Rolling Stones, Simple Minds en Triggerfinger

door Bart Somers

TW Classic is een festival naar een klassiek en beproefd recept. Het grijpt terug naar de formule die in Werchter gangbaar was tot 1994: een mooie, zomerse dag, een festivalterrein met 1 podium, een fijn en uitbundig publiek en een selecte groep van grote namen met een zeer hitgevoelig palmares.

Vaak bestaat de line-up dan ook uit artiesten die voor Indiestyle minder interessant zijn, en dat is dit jaar wel anders. Arno, Seasick Steve, Admiral Freebee en Simple Minds zijn artiesten naar wiens nieuwe releases we steevast uitkijken. The Rolling Stones mogen dan wel allang verworden zijn tot rijkelui die elkaar niet meer zo tof vinden en af en toe samenkomen voor het geld, hun repertoire staat er en heeft ongetwijfeld op één of andere manier zowat elke hedendaagse artiest beïnvloed. Triggerfinger tot slot heeft zich de laatste jaren op een indielabel als Excelsior/V2 een weg gebaand naar de Europese top.

Tickets zijn vanaf zaterdag 15 maart om 10u. Meer info vind je op twclassic.be.