vi.be media: Indiestyle over Captain Oats

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Captain Oats voor.

Voor de pure schoonheid van Captain Oats hebben we weinig woorden nodig. De loepzuivere zang neemt je aandacht onmiddellijk in een houdgreep, de klasse van zowel de strofen als de refreinen overtuigt meer dan vele schaduwfavorieten in de Tour de France, en de ongetwijfeld weldoordachte arrangementen bevatten de kinderlijke frisheid die zorgt voor catchiness van de betere soort.

De groep met (ex-)leden van bekende collega’s als Balthazar, Yuko en Marble Sounds behaagt zowel in meer uptempo songs zoals ‘Song for Jack’ als in het ingetogen ‘Decision time’. Waar we bij wijze van werkpuntje weliswaar aanstippen dat de invloeden van de hierboven opgesomde bands nog teveel doorsijpelen, kunnen we niet anders dan dit gezelschap uit te roepen tot de Januzaj van de Belgische muziekscene: een basisplaats in de nationale elf is nog niet gegarandeerd voor morgen, al is het de komende jaren evenmin een utopie.

Captain Oats op vi.be