vi.be MEDIA: Indiestyle over Melting Time

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Melting Time voor.

Wat vind u van onze songs, vroeg iemand van Melting Time laatst op onze Facebook-page. We vergeven hem/haar alvast de dt-fout, want we zijn maar al te blij dat we de muziek van deze jonge band uit Antwerpen/Lier, naar eigen zeggen Freakbeat Indie, leerden kennen. Om de aandacht te richten op een stel catchy, op Britse leest geschoeide songs mag je ons namelijk steeds op onze al dan niet virtuele schouders komen tikken.

Van de invloeden die Melting Time zelft aanhaalt op vi.be vinden we in hun muziek het meest terug van Arctic Monkeys, The Rascals en Franz Ferdinand. Zonder hun idolen klakkeloos te imiteren, klinken deze jongelui wel alsof ze weten wat ze willen, en het nog kunnen brengen ook. Wel missen we een echt killer-refrein: de songs die we nu horen zijn pittig en weten vooral door de energieke riffs en de strakke ritmesectie je aandacht te trekken, zonder erin te slagen zich voor een paar uur in je oren te nestelen. Als we bekijken hoeveel progressie Miles Kane heeft gemaakt ten opzichte van de begindagen van The Rascals, moet Melting Time met de nodige inspanningen en inspiratie zeker in staat zijn om hun songwriterskills nog wat scherper te stellen.

Melting Time op vi.be

Poppunt