vi.be MEDIA – Indiestyle over Minguz

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Minguz voor.

Het Antwerpse duo maakt sinds de zomer van 2006 donkere indierock. De voorbije jaren stond Minguz vooral bekend als een liveband, maar deze maand brengen ze daar verandering in dankzij de release van hun langverwachte debuutalbum.

De nummers zijn uitsluitend geschreven voor drum, bas en zang. De leden maken geen gebruik van andere instrumenten en houden het graag simpel, krachtig en to the point. Volgens Minguz komt “een song pas tot leven wanneer de componist haar een ziel geeft. Stilte en Leegte zijn als muziekinstrumenten en verdienen evenveel aandacht als muziek en tekst”. Als resultaat bekomen ze een vorm van indierock die sterk genesteld is in jazz, opmerkelijk in de nummers ‘Stranger’ en ‘Grey and Orange Shades’.

‘HangOnGetItOn’, ‘We’re all Sheep’ en ‘Get to Know You’ getuigen van hun creatieve talent waarbij de luisteraars ook meegesleept worden in een Mark Laneganesque universum. Enkele nummers, zoals ‘As We Watched’, ‘Paralysed’ en ‘HangOnGetItOn’ tonen aan dat de groep zich ook toespitst op melodieuze gitaren en vocals.

Minguz heeft sinds 2006 al een goede reputatie opgebouwd. De release van hun eerste plaat kan hen enkel in de goede richting duwen. Op 15 Februari stelde het duo zijn langspeler voor in Bibliotheek Permeke te Antwerpen.

Minguz op vi.be