vi.be MEDIA: Indiestyle over The Insect Soldiers Of The Sky (TISOTS)

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je The Insect Soldiers Of The Sky (TISOTS) voor.

Voor onze vi.be media van deze maand grijpen we nog een keer terug naar Humo’s Rock Rally, en meer bepaald naar een act die volgens ons de halve finales maar op een haar na gemist heeft: The Insect Soldiers Of The Sky, kortweg TISOTS. De Limburgers hebben in al hun enthousiasme al de flair van de groten, ondanks hun jonge leeftijd. Met hun dansbare punky rock ‘n roll doen ze denken aan groepen van vroeger (The Jam) en nu (The Rifles).

Mogelijk vond de Humo-jury dat het TISOTS nog ontbrak aan een eigen herkenbaar geluid, en daar kunnen we ons wel enigszins in terugvinden, Deze jongelui hebben in elk geval al een aantal strakke songs in hun vi.be-player, waarvan vooral ‘No Brick At All’ en ‘About Drones And Giraffes’ ons kunnen paaien. Het enthousiasme en de drive zijn er, en de jongens hebben nog tijd om een stap vooruit te zetten. Deze insecten hebben voldoende troeven om op een dag te tonen dat ze geen eendagsvliegen zijn.

The Insect Soldiers Of The Sky (TISOTS) op vi.be