Vzw De Zwerver en Indiestyle presenteren: Talihina Sky: The Story of Kings of Leon

door Bart Somers

In het nieuwe concept ‘In The Picture’ combineert vzw De Zwerver verschillende elementen en ligt de focus op een bepaald muziekgenre, een tijdsbestek, een bepaalde muziekstijl of –scene. Dit gebeurt aan de hand van onder andere concertfilms en rockumentaires. Na de vertoning gaat een dj verder in op het thema. Op 13 april is Indiestyle.be trots om mee de schouders te zetten onder ‘In The Picture’ met op het menu een film over het reilen en zeilen van Kings Of Leon.

‘Talihina Sky: The Story of Kings of Leon’ vertelt het verhaal van de populaire rockband, van hun strenge opvoeding binnen de Pinksterbeweging van Talihina, Oklahoma tot hun huidige supersterrenleven. De film volgt Nathan, Caleb, Jared en Matthew Followill tijdens hun jaarlijkse familiereünie. Deze bijeenkomst is de katalysator voor een verkenning van hun afkomst en de moeilijkheden die zij hierdoor ondervonden. Private familiefilmpjes en –foto’s worden afgewisseld met onthullende interviews met de groepsleden en hun familieleden.

De documentaire legt de vele wrijvingen binnen de groep bloot, want het sterrenbestaan vol drank, seks en drugs valt moeilijk te rijmen met de waarden die zij meekregen van hun ouders. ‘Talihina Sky’ biedt een unieke blik achter de schermen van het populaire Kings of Leon.

De start van de film is voorzien rond 21u30. Voor en na de vertoning draait Brett Summers, gekend van 22tracks.com en stichter van Indiestyle.be, de beste en de hotste indie, pop en rock.

Meer weten over deze activiteit of de andere events op de kalender van vzw De Zwerver? Je vindt het allemaal op www.dezwerver.be.