Video in de kijker: Foals – Late Night

door Indiestyle

‘Late Night’ is het meest donkere, intieme nummer op het recente Foals-album ‘Holy Fire’. Bij deze derde single hoort een al even intieme en donkere video. In een David Lynch-esque setting spelen zich verschillende scènes af die onze voyeuristische kant aanspreken.

De clip, opgenomen in Roemenië, toont de band die optreedt in de mistroostige bar van een ranzig, duister hotel, terwijl zich in de kamers boven hen verschillende verhalen afspelen. Alle scènes hebben bloed als rode draad. Het basisconcept achter deze video was dan ook “bloed is hetgeen ons allen verbindt en ons in leven houdt”.

Om ‘Late Night’ visueel vorm te geven hield leadsinger Yannis Philippakis hierrond verschillende brainstormsessies met Nabil. Deze fotograaf/regisseur van Australische afkomst en gevestigd in LA is verantwoordelijk voor talrijke reclamecampagnes, editorials in magazines en muziekvideo’s voor onder andere Bon Iver, Antony and the Johnsons, The Weeknd en Kanye West. Een overzicht van zijn uiteenlopende oeuvre vind je hier.