Indiestyle selecteert: Down The Rabbit Hole 2016

door Mattias Goossens

Dit jaar zijn we opnieuw van de partij op het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole. Net als Best Kept Secret kan het festival uitpakken met een fraaie affiche, een feeërieke omgeving en genoeg randanimatie om je dagen te vullen zonder ook maar één optreden mee te pikken. We geven hieronder alvast enkele aanraders en een handige playlist.

 

Gitaren met een hook af
Wie gitaren ook goed vindt klinken wanneer ze amper gestemd zijn, kan zijn of haar hart ophalen in Beuningen. De aanstekelijke slackerpop van Oscar, de spitsvondige teksten van Courtney Barnett en Car Seat Headrest of de furie van Parquet Courts, Ty Segall en White Denim: headbangen is onvermijdelijk.

Zonnecrème voor je binnenste
Het belooft een warm en zonnig weekend te worden met dank aan Woods en Mac Demarco, dus wollen truien mag je thuis laten. Breng echter voor de zekerheid wat zonnecrème inwendig aan, want de melancholie van Anohni, Daughter, Frightened Rabbit en Whitney zou je hartje wel eens kunnen verbranden.

Soulvolle zielsverwanten
Je weekendbudget er de eerste avond al doorgesjast? Vastgesteld dat Special K op festivals net iets anders smaakt? Ontdekt wat je Britse campingburen na zonsondergang verstaan onder dinner for two? Al wie wel een oppeppertje kan gebruiken kan zich overgeven aan Michael Kiwanuka, Charles Bradley of Lianne La Havas.

Goedgekeurd door de smaakpolitie
Je wil bij thuiskomst je reputatie van gerespecteerde muziekliefhebber graag bewaren? Zeg dan dat je Savages en The National fantastisch vond, dat Baloji, Douglas Firs en The Sore Losers de Belgische eer hoog hielden en dat PJ Harvey haar innemende zelve was. Je liegt waarschijnlijk niet eens.

Op zoek naar diepe gesprekken, tederheid en muilpartners
Dat het dak er zelfs op een openluchtfestival af kan gaan, zullen Mura MasaFlume, Everything Everything en de Bar-Dancing in de Gevulde Eenhoorn bewijzen. Vooraleer je tevergeefs het internet begint af te speuren: op de website van het festival worden wij ook niet wijzer dan ‘Meer info coming soon’. “Wie niet waagt niet paart” zegt ons bomma altijd, dus je weet waar je ons kan aantreffen.