Denvis & the Real Deal – Corazón: luistermuziek met een punch

door Esther Plessers

Eindhovenaar Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis brengt zijn derde soloalbum ‘Corazón’ uit onder het ietwat vreemd klinkende label Drugmoney Records. Voor je denkt dat dit de zoveelste vage drugsgebruiker is die na een langdurig verblijf in een afkickkliniek ook eens denkt een plaatje te moeten uitbrengen, luister je best naar deze prachtig uitgebalanceerde plaat. Niet dat Denvis nog aan de drugs zit: in ‘Flush’ verhaalt hij openlijk hoe hij dat stukje van zijn levensloop letterlijk en figuurlijk door het toilet spoelde.

‘Corazón’ neemt je mee op een wervelende trip doorheen werelddelen en inspiratievelden: Amerikaanse rootsklanken (‘A Boy Named Lou’), Caraïbische feestmuziek met circusinvloeden (‘Corazón’) en Iers gekruide folk (‘Celtic Frost’) – dit album wordt gekenmerkt door zijn grensoverschrijdende virtuositeit. Ondanks die lawine aan invloeden verliest het geheel nergens zijn coherentie: ‘Corazón’ staat statig als een huis, waar in elke kamer iets anders te beleven valt. Het is dan ook moeilijk een topper aan te duiden: de liedjes vullen elkaar prima aan en staan samen sterk.

In de 11 nummers die dit album rijk is, wisselen kabbelende songs af met regelrechte swingers, maar ze zijn telkens ingebed in schurende gitaarpartijen, sterke stempartijen en tonen een rauwe levenslust. Denvis & the Real Deal maken muziek met het hart op de juiste plaats en zullen er zeker in slagen ook jouw hart te veroveren.

Denvis & the Real Deal website

Album verdeeld door Suburban