Siinai – Olympic Games: spacey, experimenteel en kosmisch

door Indiestyle

We veronderstellen dat één hand volstaat als mensen je ooit komen vragen om enkele Finse indie bands op te sommen. Met wat geluk kun je je in de toekomst ook Siinai herinneren.

‘Olympic Games’ is het debuut geworden van vier muzikanten die eerder te vinden waren in bands als Joensuu 1685, Zebra and Snake & Aänijänte. Neen, dit zijn ook niet bepaald namen die ons met een “a-ha”-gevoel doen rechtveren, maar blijkbaar wel de ideale voedingsbodem voor een viertal dat zich wil specialiseren in het krautrock/shoegaze-wereldje. De acht nummers die je hier voorgeschoteld krijgt zijn stuk voor stuk instrumentaal en zullen meerdere mensen doen denken aan wat Sonic Boom, of zo je wil Jason Pierce van Spiritualized, ooit deed. Alle nummers hebben een spacey gevoel waar je naast het experimentele van Can ook nog eens het kosmische van Hawkwind terug vindt.

Voor de lezers die denken dat het hier gaat om gedateerde 70’s-rock kunnen we gerust stellen dat dit verre van het geval is. Eigenlijk zou je dit plaatje ook in eenvoudigere woorden kunnen omschrijven: eentje om bij weg te dromen. We hebben dit inderdaad reeds eerder gehoord, maar het blijft bloedstollend mooi.

Siinai Soundcloud

Album verdeeld door Munich Records