Indiestyle selecteert: Down The Rabbit Hole 2017

door Michelle Geerardyn

Er is in Nederland nog een muzikaal leven na Best Kept Secret en die monster line-up. Dit jaar weet Down The Rabbit Hole in het Nederlandse Beuningen wederom een nest namen te presenteren die de hartslag van menig muziekliefhebber de hoogte in jaagt, inclusief plonsmeer. Want zelfs ondanks het afzeggen van Massive Attack en Anderson .Paak blijft er meer dan voldoende moois over om een heel weekend lang te verdwijnen in een konijnenhol naar keuze. Hieronder volgen wat groepen die ons in het verleden al wisten bekoren en je zonder spijt kan fluoresceren op je planning.

Mateloos mijmeren
Wie graag eens de gedachtegang gewoon stroomafwaarts laat drijven komt uitgebreid aan z’n trekken. Fleet Foxes, Julia Jacklin (Angel Olsen maar dan op een laag pitje), Bear’s Den, Father John Misty en Xavier Rudd bedienen je ongetwijfeld op je wenken.

Argeloos aanstekelijk
We dagen je uit om bij deze optredens geen vin te verroeren. Pond en Temples verzorgen je psychedelische hoogtepunten van het weekend. Spoon doet het dan weer met bijzonder uitnodigende gitaarlijnen en The Avalanches staat garant voor een veelbelovende opwarmer voor Temples. Al is het gewoon leuker om je ledematen compleet ongecontroleerd hun ding te laten doen.

Verbijsterende vrouwen
Aangezien dit deel van de wereldbevolking standaard ondervertegenwoordigd is op festivalaffiches, kan het geen kwaad om een signaal te geven en massaal aanwezig te zijn bij deze acts. NAO bevindt zich in het muzikaal spectrum ergens in de buurt van FKA Twigs en Kelela. De bezwerende indierock van Warpaint is absoluut onmisbaar en gemakkelijk een hoogtepunt van dit weekend. Zondag kan je je midnight snack, ontbijt of kater verteren met Coely om je energie op pijl te krijgen de laatste dag. Tash Sultana is een multi-instrumentaliste die net niet struikelt over het gebruikte aantal loops. Bij Maggie Rogers gaan we ook maar eens kijken of die hype terecht is.

Emotief elektronisch
Bij Trentemøller is het een beetje afwachten wat we voorgeschoteld krijgen. De ambient van ‘The last resort’, een reeks remixen of de postpunk van ‘Fixion’? Spannend. Daarnaast zijn ook Bonobo en Moderat niet te missen op vrijdag. Een beetje chauvinisme voor de Belgen onder ons met Soulwax kan geen kwaad. Zaterdag mag Nicolas Jaar zijn reputatie nog eens waarmaken en de laatste avond kan afgesloten worden met Daphni (je weet wel, die van Caribou).

Overige onmisbaarheden
De stem van Benjamin Clementine live horen kan tellen als een upgrade van je leven. Hij werkte samen met Gorillaz voor het nummer ‘Hallelujah money’. Als je de kans hebt om De La Soul te zien, dan doe je dat ook gewoon. En met Spinvis kan je dan weer de toonaangevende tovenaar van de Nederlandse taal aan het werk zien. Tenslotte is er ook nog een dosis genre-overschrijdende energie te rapen bij Ho9909.

Vele veldjes
Als je de zaterdag om half vijf even niet weet wat gedaan, dan kan je eens gaan kijken op het vurige, vuige en andere vieze veldjes. Daar durven soms wel eens interessante taferelen ontluiken.