Release Radar: naar deze albums kan je dit weekend luisteren

door Mattias Goossens

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de nieuwe albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

Aisha Devi – DNA feelings

We keken meer dan reikhalzend uit naar de opvolger van ‘Of matter and spirit’, het debuut van Aïsha Devi (foto). De Zwitsers-Tibetaanse artieste weet telkens opnieuw de aandacht te trekken door de combinatie van progressieve elektronica en haar karakteristieke keelzangen. ‘DNA feelings’ lijkt op basis van de vooruitgeschoven singles gelukkig niet van dat concept af te wijken. (Daan)

Arctic Monkeys – Tranquility base hotel & casino

Inchecken in het hotel van Alex Turner doe je maar beter met een drankje en een science fiction-boek in de hand. De grens tussen Arctic Monkeys en The Last Shadow Puppets was nog nooit zo dun, aan jou om te bepalen of dat een goede of slechte zaak is. (Mattias)

Beach House – 7

Wij kwamen van een kale tocht terug toen we zochten naar een slecht nummer op de nieuwe Beach House, stuur gerust een gele briefkaart mocht je wel iets aantreffen dat niet als de perfecte Efteling-soundtrack zou kunnen dienen. (Mattias)

Elefant – Konark und Bonark

In Gent moeten andere geluidsnormen gelden dan in de rest van Vlaanderen. Nieuwste naam in het reeds voluptueuze lijstje lawaaierige gitaren is Elefant, dat je met veel plezier komt vertrappelen met debuut ‘Konark und Bonark’. (Mattias)

Illuminati Hotties – Kiss yr frenemies

Met zo’n naam kan je maar beter waardige muziek maken, en daar slaagt Illuminati Hotties op dit debuut wonderwel in. (Mattias)

La Luz – Floating features

Vrouwelijke surfrockers met een Spaanse tongval doen het doorgaans goed ten huize Indiestyle. Minder rammelig dan Hinds is La Luz uit Californië, die op album drie voor een gestroomlijnder geluid kiezen. (Mattias)

Mark Kozelek – Mark Kozelek

Mark heeft niet stil gezeten. De man bracht vorig jaar met Sun Kil Moon nog een meer dan twee uur durend album uit. Dit jaar doet hij het in z’n eentje. Phoebe Bridgers – die op haar debuut een nummer van hem coverde – interviewde Kozelek onder andere over de correcte uitspraak van “Levy pants”. De relevantie daarvan ontdek je zelf op deze bijzondere zelfgetitelde plaat. (Michelle)

Patrick Sweany – Ancient noise

De soulvolle bluesmuzikant Patrick Sweany komt na drie jaar nog eens op de proppen met een nieuwe langspeler genaamd ‘Ancient noise’. Op de eerste single ‘Up and down’, een hulde aan bluesmonumenten als Howlin’ Wolf, gaat het er alleszins rauw aan toe. Daarnaast verzekert meneer Sweany een live sfeertje te onderhouden van begin tot eind. (Jelle)

Slow Mass – On watch

De leden van Slow Mass lieten hun overige bands (Into It. Over It., Former Thieves en My Dad voor de kenners) even achter zich om samen posthardcore met een emo-randje te maken. Het resultaat is een meeslepend debuut geworden. (Mattias)

The Bones of JR Jones – Ones to keep close

Voor hun derde plaat gaan de mannen van The Bones of J.R. Jones nog een stapje verder om hun muzikale assortiment uit te dijen. ‘Ones to keep close’ poogt een emotioneel geladen allegaartje neer te zetten, waar genres als americana, blues, country en soul het voor het zeggen hebben. (Jelle)