AIR – Le Voyage Dans La Lune: nieuw album met bijdragen van Beach House en Au Revoir Simone

door Jort

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat AIR haar laatste album ‘Love 2’ uitbracht. De Franse formatie heeft gelukkig niet stilgezeten en brengt op 6 februari een nieuwe plaat uit geïnspireerd op de filmmuziek van de klassieker ‘Le Voyage Dans La Lune’, een korte science-fiction film uit 1902 waarvan een opgepoetste versie deze zomer in première ging op het Cannes Festival. De heren van AIR verzorgde de soundtrack van deze nieuwe versie en raakten zo geïnspireerd dat ze de stukken bewerkten tot een compleet album.

Het schijfje zal – net als de film – ‘Le Voyage Dans La Lune’ gaan heten en bevat vocale bijdragen van niemand minder dan de zangeressen van Au Revoir Simone en Beach House. Naast een editie met enkel de cd, verschijnt er ook een deluxe optie met een kopie van de film. Wie niet tot februari kan wachten, krijgt op 5 december een voorproefje: via iTunes zijn dan de eerste drie minuten van de film gratis te downloaden.

Naar zeggen klinkt het nieuwe materiaal organischer en speelser dan de vertrouwde dromerige sound van AIR. Tel daar de gastoptredens van Beach House en Au Revoir Simone bij op en concludeer samen met ons dat dit een release wordt om naar uit te kijken. ‘Le Voyage Dans La Lune’ verschijnt op 6 februari en wordt verdeeld door EMI. Meer informatie vind je op de officiële website van AIR.

Tracklist:
01. Astronomic Club
02. Seven Stars
03. Retour sur terre
04. Parade
05. Moon Fever
06. Sonic Armada
07. Who Am I Know?
08. Décollage
09. Cosmic Trip
10. Homme lune
11.Lava