Pukkelpop is de festivalzomer aan het winnen met bevestiging The Streets, James Blake, Yves Tumor en meer

door Mattias Goossens

Pukkelpop is goed op weg om de beste affiche in jaren af te leveren. We kregen deze week al drie mooi gebundelde ladingen nieuwe namen, en vandaag is het de beurt aan de indie(style)-lichting. Hou je vast, hier gaan we:

Vrijdag komen James Blake (kanshebber voor de eindejaarslijstjes met ‘Assume form’), Big Thief, Dermot Kennedy, Sharon Van Etten (met het knappe ‘Remind me tomorrow’), revelatie van vorig jaar Yves Tumor (mét band), Nieuwe Lichting van 2018 Portland en keizer van de festivalweide Franz Ferdinand.

Zaterdag ontvangt Pukkelpop eindelijk The Streets, nadat die in 2011 door de storm moesten afzeggen. Er is ook de terugkeer van Whitney en de festivalvuurdoop van Parcels. Psychedelica komt van Pond (niet toevallig op dezelfde dag als Tame Impala), en met Mike D staat er ook een Beastie Boy op de affiche. Ontdekkingen van de dag worden LIFE en Penelope Isles.

Zondag zijn wij vooral blij met de komst van Yeasayer alsook Connan Mockasin, Anna Calvi en Bodega. Zijn er ook bij: Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me, Two Feet, Hyukoh en The Beths.

Morgen volgt meer info over de camping en glamping. Een volledig overzicht van de voorlopige line-up is te vinden via de website van het festival. Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 18 augustus, tickets voor het festival gaan volgende week maandag om 13 uur in verkoop.