De definitieve en enige echte Pukkeltop 10

door Thomas Konings

Naar goede gewoonte ronden we onze Pukkelpop-verslaggeving af met een overzicht van de tien beste concerten. We hebben de drie festivaldagen even laten bezinken (#slowjournalism) en presenteren hieronder in willekeurige volgorde onze highlights van Pukkelpop 2017.

Vince Staples

“Vince Staples legde de lat voor de komende artiesten meteen torenhoog. Vooral de manier waarop hij zijn show gaf, mag (moet) een voorbeeld zijn voor zijn collega’s.” (lees verder)

Solange

Solange laat op Pukkelpop zien hoe je een echte show geeft

PJ Harvey

“Als een statueske elf die zelfs Tolkien niet bij mekaar had kunnen dromen doet zij iets dat je enkel in het Engels mooi kan uitdrukken: commanding the stage. De set die ze bracht putte redelijk uitvoerig uit haar laatste album, waardoor een sfeertje van ijzige tristesse niet te vermijden bleek. Toch zat er magie in de lucht, mede door het veelvuldige gebruik van haar bandleden als achtergrondkoor en de esoterische blazers.” (lees verder)

Interpol

Interpol kwam, zag en overwon op Pukkelpop

The xx

The xx ontluikt als prachtige nachtvlinder tijdens ontroerende Pukkelpopshow

Forest Swords

“Matthew Barns had samen met zijn live-kompaan postgevat in de Castello, en ondanks het vroege uur was er toch een behoorlijke opkomst. Forest Swords mikte uitdrukkelijk op de totaalervaring met heel sterke visuals. We zagen ondermeer een Roodkapje-esque figuur in het bos, een danseres op een volledige witte achtergrond, iemand die in het zand rond kroop, en combinaties van dat alles. Die mysterieuze beelden gingen hand in hand met de lome dubelekcronica die ons voorgeschoteld werd.” (lees meer)

Perfume Genius

Perfume Genius op Pukkelpop: de status quo lag nog nooit zo wondermooi aan diggelen

Nicolas Jaar

Nicolas Jaar zoekt de verrassing op tijdens zinderende Pukkelpop-show

Ho99o9

Death Grips en Ho99o9 slopen Pukkelpop op de laatste dag

Band Of Horses

“Band Of Horses had ons laat op de avond zwaar liggen. Een eindeloze stroom aan indierockers met een heel lichte country ondertoon ging erin als zoete koek, vol melodieën die je al duizenden keren gehoord had en vergeten bent maar graag opnieuw aan herinnerd wordt.” (lees meer)

Tot volgend jaar, Pukkelpop!