15 concerttips en tickets voor een majestueus mei

door Annelies Rom

De deadlines en examens komen steeds dichterbij en de zomervakantie is nog twee maanden ver. Je zou als arme student voor minder stress krijgen. Om die stress wat te verzachten, hebben de Vlaamse concertzalen weer heel wat moois op het programma staan. Wij geven jullie dan ook de kans om gratis en voor niks even jullie stress kwijt te schreeuwen, zingen of kwelen op één van volgende concerten. Wij geven zoals gewoonlijk tickets weg: stuur een overtuigend mailtje met vermelding van het concert naar keuze naar info@indiestyle.be

01/05 Braindance: Eartheater (AB)

Klinkt Braindance je bekend in de oren? De reeks waarin de AB progressieve DJ’s en inventieve elektronica artiesten uitnodigt, verwelkomde eerder al namen als Lanark Artefax en Ross From Friends en in mei is het de beurt aan Eartheater. De Amerikaanse artieste tekende vorig jaar nog een record deal bij PAN en hieruit kwam het geweldig klinkende album ‘IRISIRI’ voort. Voor dit concert mogen we 1 duoticket weggeven.

01/05 The Undergound Youth (Nosta)

The Underground Youth bestaat al tien jaar, maar klinkt daarom zeker nog niet oud. Op hun negende plaat ‘Montage images of lust and fear’ bewijzen ze dat ze nog steeds even energiek zijn als in hun beginjaren en brengen ze aanstekelijke postpunk. Twee jaar geleden stonden ze al in de Trix Club, laten we hopen dat ze ons deze keer wel van onze sokken kunnen blazen. Voor dit concert mogen we 3 duotickets weggeven.

03/05 mei Yndi Halda (Nosta)

Waar Yndi Halda voorheen altijd bekend stond voor hun gitaarmuziek zonder teksten, voegden ze aan hun nieuwste plaat ‘A sun-coloured shaker’ voor het eerst tekst toe. Zelfs na twintig jaar muziek maken weet de band zich steeds heruit te vinden, zowel op plaat als op het podium. Voor dit concert mogen we 3 duotickets weggeven.

03/05 Wallace Vanborn (N9)

Met ‘Split’ doorbrak het Gentste Wallace Vanborn na vijf jaar eindelijk de stilte. Wie vreesde dat ze na deze vijf jaar een nieuwe muzikale richting in zouden slaan, kan gerust zijn. Het stonerrock trio doet nog steeds waar ze het beste in zijn, en dat is hevige gitaren mixen met catchy tunes. Voor dit concert mogen we 3 duotickets weggeven.

04/05 Lucy Rose (AB)

No words left’ is het vierde album van Lucy Rose en eerder kon u al lezen dat dit een diepe indruk op ons achterliet en als ze hier live ook in slaagt, dan kunnen we ons verwachten aan een intense avond. Haar muziek is als een therapiesessie, zowel voor zichzelf als voor haar publiek en in deze druilerige periode hebben we daar meer dan ooit nood aan. Voor dit concert mogen we 1 duoticket weggeven.

05/05 Built To Spill (De Kreun)

Twintig jaar geleden bracht Built to Spill met ‘Keep it like a secret’ een album uit dat de band van kleine zalen naar wereldtournees bombardeerde. Nu, twintig jaar later, heeft de indierock band met hun vijfentwintig jarig bestaan én de verjaardag van hun beste album genoeg redenen om een feestje te geven. Voor dit concert mogen we 1 duoticket weggeven.

06/05 Sticky Fingers (Het Depot)

Sticky Fingers heeft de gave om muziek te maken waarop je zowel kan zweven als keihard met je voeten op de grond wordt gezet. Met hun vierde langspeler ‘Yours to keep’ laat de band zich niet in een hokje plaatsen en brengen ze een mix van reggae, psych en pop. Hun liveshow belooft dus een interessante ontdekkingsreis te worden. Voor dit concert mogen we 2 duotickets weggeven.

16/05 Peter Doherty & The Puta Madres (Trix)

Met Peter Doherty & The Puta Madres is Doherty na The Libertines en Babyshambles al toe aan zijn derde muzikaal project en laten we hopen niet zijn laatste. Rocksterren worden steeds zeldzamer, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat Peter Doherty nog steeds dat label verdient. Op 26 april brachten ze hun naar zichzelf vernoemde debuutalbum uit, waarop de zanger bewijst dat hij nog lang niet klaar is voor zijn pensioen. Voor dit concert mogen we 3 duotickets weggeven.

19/05 Men I Trust (Trix)

De Canadese band is met ‘Oncle jazz’ al toe aan hun vierde plaat. Die zou normaal uitgekomen zijn in februari, maar de releasedatum werd verlaat naar een onbepaalde datum later dit jaar. Hierop beloven ze geen jazz te brengen, zoals je misschien zou verwachten na die naam, maar wel trage jams die toch er toch in slagen onze aandacht vast te houden. Voor dit concert mogen we 3 duotickets weggeven.

19/05 Soak (Botanique)

Waar SOAK op haar debuutplaat ‘Before we forget how to dream’ nog maar net haar achttienjarige verjaardag gevierd had, merken we dat ze op haar nieuwste ‘Grim town’ echt volwassen is geworden. De Ierse singer-songwriter ging op zoek naar zichzelf en existentiële indiepop is het resultaat. Voor dit concert mogen we 2 duotickets weggeven.

20/05 Priests (Botanique)

Met ‘The seduction of Kansas’ koos Priests er dit jaar voor om een nieuwe richting in te slaan. Waar we op debuutalbum ‘Nothing feels natural’ nog kwade schreeuwpartijen kregen, zijn die schaarser op het nieuwe album. Toch zijn we ervan overtuigd dat hun show op 20 mei in de Botanique nog steeds zal inslaan als een bom. Voor dit concert mogen we 2 duotickets weggeven.

24/05 Daniel Romano + Hand Habits (Cactus Club)

Op 24 mei staat Daniel Romano in Cactus Club, maar wij kijken toch vooral uit naar Hand Habits. Meg Duffy, die we leerden kennen als gitarist van Kevin Morby, bracht in maart met ‘placeholder’ een integrerend album uit, waarop we naast gitaargeluiden, ook haar integrerende stem kunnen bewonderen. Voor dit concert mogen we 2 duotickets weggeven.

25/05 Mildlife (Trefpunt)

Deze Australische band wordt meer dan eens in dezelfde zin als Tame Impala vernoemd en als je hen aan het werk ziet, weet je waarom. Hun debuutplaat ‘Phase’ klinkt alsof die vijftig jaar geleden had moeten verschijnen en staat bol van de psychedelische jazz, funk en disco. Voor dit concert mogen we 2 duotickets weggeven.

28/05 Big Thief (Botanique)

Als je al van plan was om ooit een show van Big Thief mee te pikken, doe het dan nu. Het is echt een band die je aan het werk moet zien in een kleine zaal, met gezellig opeengepakt publiek en een sfeervolle intimiteit. Met ‘U.F.O.F.’ brengt Big Thief op 4 mei hun derde langspeler uit en als we moeten uitgaan van vorige albums ‘Capacity’ en ‘Masterpiece’, kunnen we ons ook deze keer aan aanstekelijke folkrock verwachten. Voor dit concert mogen we 2 duotickets weggeven.

31/05 Frankie And The Witch Fingers (Nosta)

Onze laatste, maar zeker niet de minste aanrader is Frankie And The Witch Fingers. Op hun nieuwste ‘ZAM’ leveren de Amerikaanse rockers een album vol mysterie, hallucinaties en explosiviteit. Ze bewijzen hier nog maar eens dat ze hun plekje tussen de grote (en lange) namen (denk: King Gizzard And The Lizard Wizard) meer dan ooit waard zijn. Voor dit concert mogen we 3 duotickets weggeven.